Batterijen voor gehoorapparaten

Audilo is de voordelige specialist van het gehoor sinds 2008. Bij ons vindt u een selectie van de beste merken batterijen voor gehoorapparaten: Rayovac Advanced Extra (gemaakt in de VS), Earpower (gemaakt door Zenipower), PowerOne (gemaakt in Duitsland), Duracell Activair (gemaakt in Duitsland) en oplaadbare PowerOne-batterijen. Alle batterijen zijn compatibel met gehoorapparaten. Voor vergoeding van uw batterijen voor gehoorapparaten, krijgt u van Audilo op verzoek een CERFA- behandelingsverklaring voor 1 of 2 gehoorapparaten.

Actieve filters

Alle batterijen voor hoortoestellen maken gebruik van de zink-luchttechnologie voor een snelle spanningstijging die voldoet aan de behoeften van gehoorapparaten. Hoorbatterijen zijn dan ook zeer specifiek en kunnen alleen met hoorapparaten gebruikt worden (anders dan de ‘knopbatterijen’ voor horloges).

Maat 10 hoorbatterijen zijn het kleinst en worden dan ook gewoonlijk gebruikt voor onopvallende hoortoestellen als IHO-toestellen. De capaciteit van deze hoorbatterijen is kleiner door de kleine afmeting ervan.
De batterij voor hoortoestellen die in Frankrijk het meest verkocht wordt, is een hoorbatterij maat 312, deze is bruin en van het merk Rayovac.
Oranje en blauwe batterijen komen nu minder vaak voor, maar veel mensen met een hoortoestel gebruiken deze nog.

Er bestaan ook oplaadbare batterijen, sommige merken bieden deze aan voor hoortoestellen maar deze zijn duurder in de aankoop.

Hier zijn een paar voorzorgsmaatregelen die u moet nemen als u uw batterijen ontvangt :

  • Bewaar uw blisters batterijen op een frisse plek bij omgevingstemperatuur (zonder temperatuurschommelingen). Gebruik de meegeleverde blisters om uw batterijen op te slaan (breng ze niet in contact met metaal of water).
  • Voor een maximale levensduur verwijdert u het lipje en wacht een paar minuten voordat u de batterij in het hoortoestel plaatst. Vergeet niet om de batterijlade regelmatig te laten reinigen door de audioprothesist en de bovenkant van de batterij af te vegen met een doekje om lijmrestjes te verwijderen die de batterij kunnen verstoppen en de aanvoer van zuurstof kunnen verhinderen na verwijderen van het lipje (vooral in de zomer of op warme plekken).

Weetje :
de batterij voor hoortoestellen is een essentieel onderdeel nu steeds meer draadloze apparaten en Bluetooth-apparaten worden uitgebracht die zeer veel energie gebruiken.
Laten we niet vergeten dat de batterij de energie levert om een hoortoestel en zijn accessoires te laten functioneren.

Het is dan ook belangrijk om deze goed te kiezen en Audilo helpt u hierbij met bijvoorbeeld een testverpakking met een blister van elk merk (Rayovac, Powerone, Duracell, Earpower, Audilo) in de maat die u nodig hebt.

Denk eraan om uw hoortoestel op een droge, niet vochtige plek op te bergen en de batterijlade ‘s nachts open te laten om energieverbruik te voorkomen.