Oordoppen

Audilo is de specialist in voordelige oordoppen in Frankrijk met meer dan 1000 referenties oordoppen uit voorraad leverbaar.

Om u te helpen de oordop te kiezen die het best bij uw behoeften aansluit, kiest u eerst het gewenste gebruik (muziek, zwemmen, klussen of slapen).
Vervolgens kiest u het materiaal en de gewenste demping: van basic oordopjes voor eenmalig gebruik van schuim tot herbruikbare oorbeschermingen met verwisselbare filters.
Wij hebben oordoppen ter bescherming tegen water, voor op de motor, tijdens de jacht, tegen muziek of om te slapen!

Er zijn 113 producten.

Item 1-113 van 113 in totaal item(s)

Actieve filters

Oordoppen hebben verschillende gebruikswijzen en worden van verschillende materialen gemaakt :

Er bestaan verschillende soorten gehoorbeschermingen, de eenvoudigste oordoppen (van schuim) dempen soms net zo doeltreffend als de meest verfijnde.

De vragen die gesteld moeten worden:

Wilt u volledige stilte of wel geluid horen, maar minder sterk ?
Zoekt u comfort of demping ?
Gaat u ze regelmatig of af en toe gebruiken ?

De meeste basale oordoppen zijn van schuim gemaakt, dan zijn de dichtheid van dit schuim en de juiste vorm die in de gehoorgang wordt geplaatst van belang voor de verschillende dempingen in decibels.

Gehoorbeschermingen van was die iedereen kent (bijvoorbeeld van Quies) zijn doeltreffend maar kunnen op de lange termijn moeilijker verdraagbaar zijn (dat hangt ook van uw morfologie af).

Oordoppen van silicone kunnen hergebruikt en gewassen worden (met lauw water en zeep). Deze zijn met of zonder filter verkrijgbaar. Het dempingsniveau is afhankelijk van het gebruik en dus het gebruikte type filter (en de kwaliteit van het filter in geval van oordoppen voor musici zoals Etymotic met de beroemde ER20).

Gehoorbeschermingen van thermoplastisch materiaal blijven in de gehoorgang zitten en het geluid filteren dankzij hun fysische eigenschappen die verband houden met de lichaamstemperatuur.

Oordoppen op maat van silicone passen prachtig in uw gehoorgang (vooraf moet u hier een afdruk van laten maken bij een audioprothesist).
Er bestaan ook oordoppen van wol bij Ohropax voor gevoelige gehoorgangen of voor kinderen. Elke gehoorbescherming bestaat in een standaard- en een kindermaat.

Dat is het ... Nu hoeft u alleen nog maar de goede bescherming te kiezen die uw oren nodig hebben. Wij raden u echter aan om de gehoorbeschermingen te filteren op gebruik om beter op basis van uw behoeften te kiezen!

Afhankelijk van het gekozen materiaal is de demping niet hetzelfde. De demping varieert tussen 12 en 31 decibel afhankelijk van het gebruik dat u ervan wilt maken.
Sommige mensen willen geheel van geluid afgesneden zijn terwijl anderen de geluiden in hun omgeving wel willen horen, maar gedempt.

De speciale oordoppen voor zwemmers zullen bijvoorbeeld moeten voorkomen dat water de gehoorgang inloopt, maar het filter moet wel geluid doorlaten zodat u kunt horen wat er om u heen gebeurt. Het is dus belangrijk dat u goed blijft horen, in het zwembad of op het strand.

Hoe plaatst u een oordop van schuim ?

Als u de oordoppen hebt uitgepakt, rolt u de oordoppen om ze zo goed mogelijk samen te drukken, dit vereenvoudigt het inbrengen ervan in de gehoorgang.

Vergeet niet om aan de bovenkant van uw oor te trekken voordat u ze plaatst, zo zal de oordop eenvoudig uw gehoorgang ingaan.

Eenmaal in uw oor laat u de bovenkant van uw oor los terwijl u de oordop met uw vinger vasthoudt; deze neemt in u gehoorgang weer zijn oorspronkelijk vorm aan en zich naar uw oor vormen.

Als u de oordop te vroeg loslaat, is deze mogelijk niet goed in de gehoorgang ingebracht en komt er weer uit.