Filteren op

Beschikbaar

Beschikbaar

Demping

Demping

Type

Type

Materiaal

Materiaal

Oordoppen voor motorrijders

Op de motor kan geluid gevaarlijk worden voor het gehoor als u langer dan een half uur 80 km/u rijdt.
Het is belangrijk om u te beschermen, maar niet met zo maar een oordop!
In deze categorie vindt u een selectie oordoppen speciaal voor op de motor, met filters die het geluid van de wind dempen maar het geluid van uw auto en het omringende verkeer intact laten, voor bescherming in alle veiligheid!

Actieve filters

Oordoppen voor motorrijders ?

Motorrijders zijn meer blootgesteld aan gevaar voor gehoorverlies dan mensen die autorijden.

Het geluid van de motoren, de versnellingen, de wind en rijden door tunnels zorgen voor een hoge blootstelling van uw oren en soms voor hinder of zoemen. Om te voorkomen dat dit verergert, bestaan er speciaal voor motorrijders ontworpen oordoppen.

Een aantal merken (Alpine en Pluggerz) hebben aandacht aan dit probleem besteed en hebben oordoppen gemaakt die perfect geschikt zijn voor mensen die vaak onderweg zijn.

Het sterke punt van deze oordoppen is het feit dat ze u niet van de wereld afsluiten, u blijft het verkeer horen en wat er verder om u heen gebeurt maar het geluid van uw motor wordt gedempt en zorgt voor veel comfort tijdens uw motortochten.

Het feit dat deze oordoppen met verschillende uitwisselbare filters zijn uitgerust (vooral de Alpine MotorSafe-oordoppen) maakt dat ze bijzonder geschikt zijn voor motorrijders. De filters stellen u in staat om de dempingsgraad bij te stellen (standaard of extreme situaties).

Zelfs voor mensen die geen enkele hinder ervaren onderweg wordt toch aangeraden om oordoppen te gebruiken, zelfs al zijn dit geen speciale oordoppen voor motorrijders. Daarom stellen wij u er ook een paar in deze categorie voor.