Filteren op

Beschikbaar

Beschikbaar

Merk

Merk

Verbinding

Verbinding

Type hoofdtelefoon

Type hoofdtelefoon

Kleur

Kleur

Prijs

Prijs

 • € 0,00 - € 417,00

Versie

Versie

Draadloze koptelefoon voor tv

Keuze tussen verschillende technologieën voor tv-hoofdtelefoons:

 • Tv-hoofdtelefoons van het type infrarood, dit type transmissie levert een uitstekende geluidskwaliteit met een bereik van een tiental meter. De geluidstransmissie vindt plaats als de hoofdtelefoon die u draagt zich recht voor de basis bevindt. Het geluid wordt tijdelijk onderbroken als u de ruimte verlaat, met de rug naar de zender staat of als iemand tussen u en de zender doorloopt. De ontvangst is alleen perfect als u zich op hetzelfde niveau bevindt als de basis die als zender dient (als u bijvoorbeeld televisie kijkt terwijl u op de bank ligt, kan de geluidskwaliteit dalen). Voorbeeld van een infraroodhoofdtelefoon: Geemarc 7150, Geemarc 7100
 • Tv-hoofdtelefoons van het type fm : fm-hoofdtelefoons hebben een eersteklas geluidstransmissie in de zin dat deze het grootste bereik levert (maximaal 100 meter binnen) en het geluid niet door wanden wordt tegengehouden. U kunt dus naar de televisie luisteren terwijl u verschillende taken in huis uitvoert (u hoeft niet voor de televisie te blijven). Fm-hoofdtelefoons zijn perfect om naar de televisie te luisteren, maar ook om autonoom te blijven terwijl u muziek luistert. voorbeeld van een fm-hoofdtelefoon: CL7310,
 • Tv-hoofdtelefoons van het type hifi: Hifi biedt een soort hybride technologie (tussen infrarood en fm). Dit type hoofdtelefoon heeft een bereik van ongeveer dertig meter maar het geluid wordt niet door de wanden tegengehouden. Deze hoofdtelefoons leveren een uitstekende geluidskwaliteit en zijn niet gevoelig voor radiostoring (geen geruis door een mobile telefoon enz.) voorbeelden van hifi-hoofdtelefoons: Geemarc CL7350, Sennheiser RS5000,
 • Bluetooth-hoofdtelefoons: Bluetooth maakt het mogelijk de hoofdtelefoon te verbinden met andere Bluetooth-apparaten en deze kan dus in vele situaties gebruikt worden.

Eenvoudige draadloze tv-hoofdtelefoon met instellingen (geluidsvolume, toon, balans) waardoor de senior of slechthorende de televisie beter kan horen. Eenvoudige installatie in 5 minuten met een lange autonomie.

Actieve filters

De keuze van de vorm van uw tv-headset:

Er bestaan drie soorten headsets :

Tv-headsets van het type ‘stethoscoopmodel’ zijn de meest gebruikte. Ze danken hun naam aan het feit dat de vorm lijkt op een stethoscoop van een arts. Deze headsets zijn gewoonlijk zeer licht (de lichtste weegt 50 gram) en ze zijn geschikt voor de meeste mensen.

De klassieke of circumaurale headsets: deze headsets hebben oorschelpen die de oren van de gebruiker helemaal bedekken.

Deze modellen hebben twee voordelen :
de mogelijkheid om gebruikt te worden met gehoorapparaten zonder deze te hoeven verwijderen en een bijzonder goede geluidskwaliteit (bijzonder geschikt voor televisie, maar ook voor muziek).

Het enige nadeel van deze headsets is het gewicht.
Ze zijn iets zwaarder dan stethoscopische headsets, wat hinderlijk kan zijn als u de headset een hele dag op hebt (voor gebruik van matig lange duur is het gewicht gewoonlijk niet hinderlijk).
Headsets met magnetische ringleidingen. Deze worden het minst gebruikt, omdat ze alleen bedoeld zijn voor mensen met gehoorapparaten met een T-positie (ook wel telecoil of ‘telefoonpositie’ genoemd). Deze maakt het mogelijk om het geluid rechtstreeks in het gehoorapparaat te ontvangen zonder de microfoon hiervan te gebruiken! Het is echter belangrijk dat uw gehoorapparaat correct is ingesteld om van uw T-positie te profiteren.

Hoe wordt de tv-headset aangesloten :

Er bestaan meerdere manieren om de headset aan te sluiten op de televisie (alle tv-headsets bieden minstens twee aansluitmogelijkheden) :

 • Op de ‘headset’-aansluiting op de voor- of zijkant van uw televisie, het geluid van de speakers wordt nu onderbroken.
 • Op de scart-aansluiting, het geluid wordt verzonden naar de headset EN de speakers van de televisie.
 • Op de RCA-aansluitingen (rode en witte kabel), het geluid wordt verzonden naar de headset EN de speakers van de televisie.
 • Op sommige modellen kunt u de headset aansluiten op de optische aansluiting om het geluid in de headset onafhankelijk van het geluid van de televisie te kunnen instellen.

Nevenfuncties :

 • Tv-headset en geluidsversterker:
  De tv-headset heeft een aanvullende functie waarmee met een simpele druk op de knop de geluidsomgeving kan worden versterkt, buiten de ‘klassieke’ tv-functie. Bijzonder handig om het geluid te versterken in het theater of tijdens een diner. Voorbeeld van een tv-headset met de functie geluidsversterker.

De bovenstaande informatie is de informatie die wij in 95% van de gevallen hebben geconstateerd, maar afhankelijk van de merken en de leeftijd van de televisie kan deze informatie afwijken.

Op Audilo treft u een selectie versterkte tv-headsets aan voor de beste prijzen. Deze headsets zijn net zo geschikt voor senioren als voor andere mensen die comfortabel naar televisie willen luisteren, versterkt of niet.

U vindt hier headsets van de merken Sennheiser, Amplicomms, Geemarc.