Gehoor

Audilo is de specialist van het gehoor op internet sinds 2008 en de eerste groothandel-wederverkoper van batterijen voor gehoorapparaten in Frankrijk.

Bespaar op de prijs van uw verbruiksartikelen en batterijen voor gehoorapparaten. Bij Audilo vindt u een uitgebreide selectie van de beste batterijen voor gehoorapparaten ter wereld (EarPower, Rayovac, Energizer, PowerOne, Duracell Activair).
Wij leveren alle benodigde producten voor het onderhoud van uw gehoorapparaten (reiniging van de supra-aurale apparaten of drogen van uw in-ear-apparaten).
Al onze producten zijn gecertificeerd door onze partners gediplomeerd in gehoorprotheses.

Actieve filters

Hoe kan de levensuur van hoorbatterijen geoptimaliseerd worden ?

De levensduur van hoorbatterijen is variabel en afhankelijk van een aantal criteria, waarvan het eerste het niveau van versterking en het aantal gebruiksuren van uw hoorapparaten is (en de geluidsomgeving). Zoals u begrepen zult hebben, kunnen vele factoren dan ook van invloed zijn op de levensduur van een hoorbatterij. Hier zijn een paar eenvoudige tips voor een optimale levensduur :

  • Bewaar uw hoorbatterijen op een droge plek bij omgevingstemperatuur, niet te warm en niet te koud (niet in de koelkast). Als ze te warm zijn, kan er een restje lijm achterblijven wanneer u het lipje van de hoorbatterij verwijdert, waardoor de lucht niet in de batterij kan circuleren. U kunt een doekje over de batterij halen om dit deel goed schoon te maken.
  • Verwijder het lipje van de hoorbatterij niet als deze niet gebruikt wordt en wacht 1 minuut na het verwijderen van het lipje voordat u de hoorbatterij gebruikt.
  • Bewaar de hoorbatterij niet in contact met metaal om kortsluiting te voorkomen.
  • Open het batterijvakje van het hoortoestel wanneer dit niet gebruikt wordt.

Als u dit advies opvolgt, kunt u uw hoorbatterijen langer bewaren met een betere autonomie. Vergeet echter niet om gelijksoortige levensomstandigheden (temperatuur en omgeving) te hanteren als u de levensduur van hoorbatterijen vergelijkt.

Er bestaan vele merken hoorbatterijen, de keuze van het merk is ook een bepalend criterium voor de levensduur van de batterij van uw hoortoestel.
Rayovac-hoorbatterijen worden het meest verkocht in Frankrijk en worden in Engeland gemaakt, Powerone-hoorbatterijen komen uit Duitsland, deze hebben een uitzonderlijk lange levensduur.
Earpower is een merk hoorbatterijen dat wordt gemaakt door Zenipower en Duracell Activair wordt ook in Duitsland gemaakt.
Om u te helpen bij uw keuze kunt u de verschillende merken testen met behulp van onze testverpakkingen (1 blister van elk merk).

Weetje : sinds 2015 bevatten hoorbatterijen geen kwik meer (100% mercury free) in Europa, elke fabrikant bereidt zijn productiemiddel dan ook voor en past het aan de marktbehoeften aan.