Filteren op

Beschikbaar

Beschikbaar

Merk

Merk

Prijs

Prijs

  • € 0,00 - € 378,00

GOED PLAN

Onze aanbevelingen

Tv-hoofdtelefoon

U vindt hier de grootste selectie versterkte tv-hoofdtelefoons.

Voor senioren, voor slechthorenden of voor mensen die zijn uitgerust met een gehoorapparaat of een binnenoorprothese.
De grootste merken zijn bij Audilo: Sennheiser (Duitsland), Amplicomms (Duitsland), Geemarc (Frankrijk), TV EARS (VS).
Er bestaande meerdere soorten tv-hoofdtelefoons: tv-hifi-hoofdtelefoons, tv-fm-hoofdtelefoons en infrarood-tv-hoofdtelefoons.

Actieve filters

Tv-headsets om draadloos en versterkt tv te luisteren.

De functie en de samenstelling van een tv-headset :

versterkte headsets om televisie te luisteren zijn draagbare systemen waarmee u het geluid van de televisie onafhankelijk van het geluidsvolume in de headset kunt instellen. En dat alles natuurlijk draadloos!

Een tv-headset is samengesteld uit enerzijds een zendbasis die is verbonden aan een geluidsbron (tv, radio, MP3 enz.) en anderzijds een draadloze headset-ontvanger om het geluid te ontvangen met onafhankelijke instellingen (toonhoogte, geluidsvolume, balans).

Er bestaan verschillende technologieën om de tv-headset voor slechthorenden te laten functioneren: infrarood (het voordeligst) waarvan het geluid rechtstreeks naar de headset wordt gezonden, maar dat de beperking heeft dat deze zich in dezelfde ruimte als de basis moet bevinden; hifi met een hoge radiofrequentie en een bereik van 15 tot 40 meter door muren heen en FM, aanbevolen door Sennheiser, met een maximaal bereik van 100 m door muren heen.

Versterkte tv-headsets voor senioren maken gebruik van accu’s voor snel opladen en een langere autonomie.
Zodra de accu het einde van zijn gebruiksduur heeft bereikt, hoeft u dan ook niet een heel nieuw headsetsysteem te kopen zodat u hierop bespaart.

Een tv-headset wordt aangesloten op een scart-aansluiting, een jack 3,5 mm of een RCA-aansluiting (rood en wit). Sommige headsets hebben optische aansluitingen voor moderne televisies.

De verschillende soorten tv-headsets :

deze kunnen verschillende vormen hebben. Sommige worden om de hals gedragen zodat u de oordopjes in uw oren kunt doen zonder dat het gewicht uitsluitend op de oren rust (wat door sommige mensen als onaangenaam kan worden ervaren).

Er bestaan tv-headsets die gebruik maken van de T-positie van en gehoorapparaat.
Dit type apparaat wordt om uw hals geplaatst zonder dat u de oortjes in uw oren hoeft te doen, omdat het televisiegeluid door uw gehoorapparaten ontvangen wordt.

Er bestaan ook klassieke tv-headsets die u op uw oren zet, zodat u het gewicht van de headset draagt.
Deze is echter erg licht om de gebruiker niet te hinderen.
Dit zijn momenteel de meest verkochte headsets op de markt. Alle hierboven genoemde headsets zijn ontworpen voor optimaal gebruikscomfort.

In ons streven naar kwaliteit zoeken wij altijd de best presterende merken.
U vindt bij Audilo dan ook tv-headsets van de meest innoverende eersteklas merken op dit gebied zoals Sennheiser, GeeMarc, Amplicomms.