Filteren op

Beschikbaar

Beschikbaar

Merk

Merk

Verbinding

Verbinding

Type hoofdtelefoon

Type hoofdtelefoon

Kleur

Kleur

Prijs

Prijs

 • € 0,00 - € 417,00

Categorieën

Categorieën

Versie

Versie

Tv-Koptelefoon

U vindt hier de grootste selectie versterkte koptelefoon voor tv.

Voor senioren, slechthorenden of mensen met een gehoorapparaat of cochleair implantaat. Voor mensen die op zoek zijn naar een goede geluidskwaliteit, zullen onze TV-koptelefoons u ook tevreden stellen! De belangrijkste merken zijn bij Audilo te vinden: Sennheiser (Duitsland), Amplicomms (Duitsland), Geemarc (Frankrijk), TV EARS (VS). Er zijn verschillende soorten TV koptelefoons: HIFI TV koptelefoons, FM TV koptelefoons en infrarood TV-koptelefoons. 

Subcategorieën

 • Draadloze koptelefoon...

  Keuze tussen verschillende technologieën voor tv-hoofdtelefoons:

  • Tv-hoofdtelefoons van het type infrarood, dit type transmissie levert een uitstekende geluidskwaliteit met een bereik van een tiental meter. De geluidstransmissie vindt plaats als de hoofdtelefoon die u draagt zich recht voor de basis bevindt. Het geluid wordt tijdelijk onderbroken als u de ruimte verlaat, met de rug naar de zender staat of als iemand tussen u en de zender doorloopt. De ontvangst is alleen perfect als u zich op hetzelfde niveau bevindt als de basis die als zender dient (als u bijvoorbeeld televisie kijkt terwijl u op de bank ligt, kan de geluidskwaliteit dalen). Voorbeeld van een infraroodhoofdtelefoon: Geemarc 7150, Geemarc 7100
  • Tv-hoofdtelefoons van het type fm : fm-hoofdtelefoons hebben een eersteklas geluidstransmissie in de zin dat deze het grootste bereik levert (maximaal 100 meter binnen) en het geluid niet door wanden wordt tegengehouden. U kunt dus naar de televisie luisteren terwijl u verschillende taken in huis uitvoert (u hoeft niet voor de televisie te blijven). Fm-hoofdtelefoons zijn perfect om naar de televisie te luisteren, maar ook om autonoom te blijven terwijl u muziek luistert. voorbeeld van een fm-hoofdtelefoon: CL7310,
  • Tv-hoofdtelefoons van het type hifi: Hifi biedt een soort hybride technologie (tussen infrarood en fm). Dit type hoofdtelefoon heeft een bereik van ongeveer dertig meter maar het geluid wordt niet door de wanden tegengehouden. Deze hoofdtelefoons leveren een uitstekende geluidskwaliteit en zijn niet gevoelig voor radiostoring (geen geruis door een mobile telefoon enz.) voorbeelden van hifi-hoofdtelefoons: Geemarc CL7350, Sennheiser RS5000,
  • Bluetooth-hoofdtelefoons: Bluetooth maakt het mogelijk de hoofdtelefoon te verbinden met andere Bluetooth-apparaten en deze kan dus in vele situaties gebruikt worden.

  Eenvoudige draadloze tv-hoofdtelefoon met instellingen (geluidsvolume, toon, balans) waardoor de senior of slechthorende de televisie beter kan horen. Eenvoudige installatie in 5 minuten met een lange autonomie.

 • Accessoires...

  U vindt hier alle nuttige accessoires voor tv-hoofdtelefoons (aansluitkabels, extra hoofdtelefoons, batterijen en al het noodzakelijke om uw tv aan te sluiten).

 • Koptelefoons

  Op Audilo.com vindt u een brede selectie hoofdtelefoons in allerlei versies: mobiele hoofdtelefoons voor MP3-lezer of ipod, hifi-hoofdtelefoons van Sennheiser voor perfecte weergave van uw favoriete muziek maar ook in ear-oortelefoons, allemaal goedkoper !
  We leveren ook elektronische hoofdtelefoons of 'gehoorkappen' (ook dempende hoofdtelefoons genoemd).
  De grootste namen zijn hier aanwezig: Sennheiser (Duitsland), Tinteo (Frankrijk)

 • Soundbar

Actieve filters

Koptelefoon voor TV om draadloos en versterkt tv te luisteren.

De functie en samenstelling van een Koptelefoon voor tv: 

Versterkte Koptelefoon voor tv zijn draagbare systemen waarmee u het geluid van de TV onafhankelijk van het volume in de koptelefoon kunt regelen. Alles zonder draden natuurlijk! Een koptelefoon TV bestaat uit een zenderbasisstation dat verbonden is met een geluidsbron (TV, radio, MP3, enz.), en een draadloze ontvangershoofdtelefoon waarmee het geluid kan worden opgevangen met onafhankelijke instelparameters (toon, volume, balans).

Er zijn verschillende technologieën waarmee TV hoofdtelefoons voor slechthorenden kunnen functioneren: infrarood (minder duur), waarvan het signaal rechtstreeks naar de hoofdtelefoon gaat, maar dat de beperking heeft dat men zich in dezelfde ruimte moet bevinden tegenover het basisstation, HIFI, dat een hoge radiofrequentie heeft en een bereik van 15 tot 40 meter door muren heen, en tenslotte FM, dat door Sennheiser wordt aanbevolen voor een maximaal bereik van 100 meter door muren heen.

De versterkte senior TV koptelefoon gebruiken batterijen voor snel opladen en een langere bedrijfstijd. Dit betekent dat wanneer de batterij het einde van zijn levensduur heeft bereikt, u niet een heel nieuw TV-koptelefoonsysteem hoeft te kopen, wat u geld bespaart. De TV-hoofdtelefoon kan worden aangesloten via de SCART-aansluiting, de 3,5 jack-aansluiting of de RCA-aansluiting (rood en wit). Sommige koptelefoons hebben een optische aansluiting voor moderne TV's. 

De voordelen van een TV-koptelefoon:

Het eerste voordeel van een TV-koptelefoon is dat u TV kunt kijken zonder uw dierbaren of anderen om u heen te storen. Voor anderen gaat het erom een TV-koptelefoon te kopen om de geluidskwaliteit van uw multimedia-inhoud drastisch te verbeteren, iets wat de TV zelf niet kan. Voor senioren zijn TV hoofdtelefoons een echte zegen! Zij verbeteren het verstaan van dialogen die door achtergrondmuziek kunnen worden gemaskeerd.

De verschillende soorten TV koptelefoons :

- Stethoscopische TV koptelefoon:

Stethoscopische koptelefoons hebben vaak specifieke instellingen om een gehoorprobleem te ondervangen. Deze TV-hoofdtelefoons worden aangeboden door Geemarc, Amplicomms en Sennheiser.  Deze hoofdtelefoons zijn zeer licht, zodat de gebruiker er zelfs na urenlang luisteren geen last van heeft. Er zijn ook conventionele TV-hoofdtelefoons die op uw oren zitten en u dwingen het gewicht van de hoofdtelefoon te dragen.

- De circum-aural TV-headset:

Dit type TV-headset, het meest gebruikelijke en bekendste, omsluit uw oor volledig voor een onderdompeling in het geluid. Sommige van de circumaurale hoofdtelefoons hebben ook een ruisonderdrukkingsfunctie.  Dit zijn momenteel de best verkochte hoofdtelefoons op de markt. Alle bovenvermelde hoofdtelefoons zijn ontworpen met het oog op een optimaal gebruikscomfort.

- Magnetische halsband, aangepast aan gehoorapparaten:

Dit systeem bestaat erin dat u het gewoon om uw hals legt, zodat u de hoofdtelefoon al dan niet in uw oren kunt plaatsen, zonder dat het gewicht van de hoofdtelefoon alleen op uw oren rust (wat voor sommige mensen onaangenaam kan zijn).  Er zijn TV-headsets die rekening houden met de T-stand van een hoortoestel. Dit type toestel past om uw nek zonder dat u oortjes in uw oren hoeft te doen, aangezien het TV-geluid rechtstreeks in uw hoortoestellen wordt ontvangen Na de vorm is er het type headset: draadloze koptelefoon voor tv of bedrade TV-koptelefoon. De draadloze koptelefoon voor tv heeft het voordeel dat hij zich vrij kan bewegen binnen een bereik van ongeveer 50 m. De bedrade TV-headset heeft het voordeel dat de batterij nooit leeg raakt en dat hij er altijd is wanneer u hem nodig hebt. Het zal ook praktisch zijn omdat het kan worden aangesloten op elk ander elektronisch apparaat (mp3, telefoon...) met een jack-plug.

 Solo of Duo koptelefoon TV? 

 Sommige TV-koptelefoon worden alleen of in DUO-versie verkocht. Dit betekent dat u samen van uw favoriete inhoud kunt genieten. Duo TV headsets worden vaak gekocht door senioren waarbij beide partners gehoorproblemen hebben.

Bijkomende TV-koptelefoons die compatibel zijn met andere merkspecifieke modellen zijn ook verkrijgbaar bij bepaalde fabrikanten (b.v. Geemarc, Sennheiser, enz.) 

 Hoe kies je een TV-koptelefoons? 

 Er zijn verschillende parameters waarmee rekening moet worden gehouden: - Compatibiliteit met uw TV: Afhankelijk van de leeftijd van uw TV, zijn sommige TV-headsets mogelijk niet compatibel met uw TV. Er zijn digitale, optische en Bluetooth-versies. Voor de digitale en optische versie wordt het basisstation rechtstreeks met een kabel op uw TV aangesloten en uw TV-headset zal het geluid dan correct ontvangen. Voor Bluetooth moet u nagaan of uw TV daarmee is uitgerust. Is dat niet het geval, dan zijn er Bluetooth-zenders die kunnen worden gebruikt om uw twee toestellen met elkaar te verbinden.

- Connectiviteit. Er bestaan verschillende technologieën voor de connectiviteit van draadloze koptelefoons met uw televisie. Bluetooth, infrarood, 2,4 GHz en UHF. Bluetooth heeft in het algemeen minder de voorkeur, vooral voor geluidsverlies bij verplaatsing door het huis. Andere technologieën zijn geschikter.

- Batterijlevensduur: Als u besluit een draadloze koptelefoons aan te schaffen, moet u rekening houden met de batterijlevensduur van de koptelefoons als u deze vaak gaat gebruiken. TV-koptelefoons met kabel worden uiteraard niet door deze parameter beïnvloed.

- Comfort: dit is de vorm van de TV-koptelefoon. In ons streven naar kwaliteit zoeken wij altijd naar de best presterende merken.

Bij Audilo vindt u TV-hoofdtelefoons van de meest innovatieve en kwaliteitsmerken op dit gebied, zoals Sennheiser, TVEars, GeeMarc en Amplicomms.