Geluidsversterker

Geluidsversterkers zijn apparaten die de omgevingsgeluiden versterken om het luisteren te vereenvoudigen. In de vorm van een oortelefoon of een apparaat met een hoofdtelefoon of stethoscoopmodel kunt u alle geluiden om u heen versterken.
Tijdelijke vermoeidheid ?
De luisterhulp is de oplossing voor elk gebruik in het dagelijkse leven. Het doel van een luisterhulp is niet de correctie van een gehoorgebrek.
Hij is niet geschikt voor gehoorverlies of bijbehorende problemen. Bij gehoorproblemen nodigen wij u uit om contact op te nemen met een oorarts.

Actieve filters

Luisterhulpen en gehoorversterker bij Audilo.

Een gehoorversterker is een miniatuurtoestel waarmee geluid in specifieke omstandigheden beter gehoord wordt. Bijvoorbeeld luisteren naar nachtelijke geluiden, vogelgezang, tv.

Een luisterhulp kan verkocht worden in de vorm van een elektronisch oordopje of een oorhaak, of een apart, draagbaar kastje als een sonotone. De geluidsversterking kan verschillen tussen de toestellen. De versterking van een luisterhulp is licht en voor iedereen geschikt.

De luisterhulp is niet bedoeld ter compensatie van gehoorverlies bij slechthorenden (in tegenstelling tot hoortoestellen die voldoen aan de eisen voor medische hulpmiddelen). Een gehoorversterker zal dus geen gehoorverlies compenseren, maar verbetert de perceptie van tonen in bepaalde, hieronder genoemde situaties. De geluidsversterker is dan ook geen medisch hulpmiddel.

Een gehoorversterker moet op dezelfde manier onderhouden worden als een hoortoestel (gebruik van hoorbatterijen of batterijen, afhankelijk van het model). Let op, houd uw versterker buiten bereik van vocht voor een optimale levensduur.

In formatie : de eerste luisterhulpen waren de Sonotone’s; ook nu nog noemen we in het algemeen alle toestellen die het mogelijk maken om geluid harder te horen, sonotone.

Wat is het verschil tussen een luisterhulp en een hoortoestel ?

Let op, haal ze niet door elkaar: een luisterhulp of een geluidsversterker zijn geen hoortoestellen. Een hoortoestel wordt door een audioprothesist afgegeven op voorschrift van een oorarts, zoals bijvoorbeeld de Sonova-centra.