Gehoortest online

Doe uw gehoortest

Houd er echter rekening mee dat deze gehoorscreening niet in de plaats komt van de test van een audicien

Met onze online gehoortest kunt u uw gehoor gemakkelijk van thuis uit analyseren.

Als u twijfelt over een mogelijk gehoorverlies, is deze gehoortest ideaal voor een eerste beoordeling voordat u een afspraak maakt met een KNO-arts of een audicien. De test die we hebben opgezet is snel en duurt minder dan 5 minuten. Het enige wat u nodig heeft is een hoofdtelefoon of oortelefoon voor een correcte analyse van de gegevens.

De test die we hebben opgezet is snel en duurt minder dan 5 minuten. Het enige wat u nodig heeft is een hoofdtelefoon of oortelefoon voor een correcte analyse van de gegevens.

Het belang van het gehoor:

Wat maar al te vaak wordt vergeten, is dat het gehoor een zintuig is dat niet mag worden verwaarloosd. Slecht horen kan namelijk leiden tot sociale afstand, omdat je de mensen om je heen moeilijk kunt horen, en kan depressie in de hand werken (uit een onderzoek bleek dat 20% van de senioren met gehoorproblemen veel tekenen van depressie vertoonde).

Een slecht gehoor kan er ook toe leiden dat de hersenen hard moeten werken om spraak te verstaan en kan u moe maken.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO schat nu dat meer dan een miljard mensen over de hele wereld een gehoorprobleem hebben.

Waarom een gehoortest?

Naarmate we ouder worden, gaat ons gehoor op natuurlijke wijze achteruit. Dit verschijnsel wordt "presbycusis" genoemd. Het fenomeen is het meest merkbaar vanaf de leeftijd van 55 jaar en professionals adviseren een regelmatige controle van het gehoor.

Bepaalde externe factoren kunnen ook gehoorproblemen veroorzaken, soms onomkeerbaar, vooral bij langdurige blootstelling aan hoge geluidsniveaus, wat lawaaihindertrauma wordt genoemd.

Wanneer het gehoor achteruitgaat, is het raadzaam dit snel te laten corrigeren om het te behouden. Als er geen correctie wordt aangebracht, kan het gehoor nog sneller achteruitgaan door een gebrek aan stimulatie.

Hoe weet je of je een gehoorverlies hebt?

Er zijn een aantal dingen die u kunnen waarschuwen voor een mogelijk gehoorverlies:

Moeite met het volgen van een groepsgesprek

Moeite met het horen van bepaalde geluiden (b.v. rinkelen)

Een abnormale behoefte om het volume van uw elektronische apparaten (televisie, telefoons, enz.) te verhogen

Regelmatig oorsuizen (fluiten, rinkelen in het oor)

Hoewel gehoorverlies vaker voorkomt bij oudere mensen, treft het alle leeftijdsgroepen. Het is daarom raadzaam uw gehoor te laten controleren als u een van deze symptomen hebt.

Hoe werkt de gehoortest?

Zorg ervoor dat u zich op een rustige plaats bevindt voordat u met de online gehoortest begint. U moet ook een koptelefoon gebruiken en het volume op 50% zetten.

De test begint met een aantal algemene vragen over uw gehoor om de screening te verfijnen.

2. Vervolgens zal een toontest worden uitgevoerd. Dit zal bestaan uit een analyse van de minimumdrempel voor geluidsdetectie. Per oor worden in totaal drie geluidsfrequenties getest.

3. Aan het einde van de online gehoortest wordt u gevraagd om een e-mailadres, zodat de resultaten u per e-mail kunnen worden toegestuurd. De resultaten worden ook op de testpagina weergegeven.

Het testresultaat wordt onderverdeeld in vier types: Goede hoorzitting, eerlijke hoorzitting, onovertuigende eerlijke hoorzitting en slechte hoorzitting.

Afhankelijk van de resultaten kunt u vragen om teruggebeld te worden voor een uitgebreidere gehoorscreening, of een afspraak maken met een hoorspecialist.

Hoe betrouwbaar is de online gehoortest?

De test is ontworpen door gehoorspecialisten. Het doel is om u een overzicht te geven van uw gehoor, maar het vervangt niet een volledige gehoortest door een KNO-arts.

Wat moet ik doen na mijn gehoortest?

Er zijn twee mogelijkheden:

- Als het resultaat van uw test aangeeft dat uw gehoor goed is, dan hoeft u zich geen zorgen te maken, u zult gewoon van tijd tot tijd verdere gehoortests moeten ondergaan om uw gehoor te controleren;

- Als het resultaat wijst op matige gehoorproblemen of slecht horen, adviseren wij u een afspraak te maken met een KNO-arts om het gehoorverlies te bevestigen en u te adviseren over de beste keuze (het dragen van hoortoestellen).

Aarzel niet om onze online gehoortest te delen met uw vrienden en familie om hen te laten weten hoe belangrijk het is om hun gehoor te testen. Kopieer gewoon de URL van de pagina.